Belföld

Karácsony Gergely szerint Szentkirályi Alexandra épp a gazt erősítette meg kampányakciójával

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 16:35

A Fidesz jelöltje lekaszált egy méhlegelőt.

„Fűkaszát ragadtunk D. Kovács Róbert Antal polgármesterrel Kőbányán és megmutattuk mi lenne a főváros dolga” – írta a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán hétfőn. Fotókat is megosztott, amiben az látható, hogy hófehér munkavédelmi öltözetben letarolták a növényzetet egy területen.


Kedden Szentkirályi ellenfele, a regnáló főpolgármester Karácsony Gergely is megosztotta véleményét a történtekről. Azt írta, hogy az érintett terület a Kerepesi úton található, az útpályát elválasztó osztósáv, amit a forgalom miatt nem lehet kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy más célra használni, ezért épp arra szolgál, hogy engedjék átalakulni vadvirágossá.

Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most sem jött össze

– írta Karácsony, kifejtve, hogy a területen kialakuló biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, de Szentkirályi azzal, hogy lekaszálta, segített a növénynek megerősödni. „Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok” – állítja a főpolgármester, aki szerint „bugyuta lejárató akciók” helyett inkább a beporzó rovaroknak kellene segíteni.


Mint arról néhány éve a Híradóban beszámoltunk, a Fidelitas tagjai súlyos károkat okoztak, amikor ugyancsak lekaszáltak egy méhlegelőt a fővárosban.

#Belföld#önkormányzati választás#Szentkirályi Alexandra#karácsony gergely#méhlegelő

Címlapról ajánljuk