Belföld

Háborog a KDNP az úlybudás címlap miatt, szerintük szintet lépett az egyoldalú véleményközlés

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 18:26

Úgy vélik, Újbuda nevét megszégyenítve, közpénzen nyilvánít politikai véleményt közéleti lapjában a kerület vezetése.

Közleményt adott ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nemrég megjelent újbudai kerület lappal kapcsolatban, amely a tiltakozásban résztvevő tanárokkal szolidaritást vállalva direkt Úlybuda címmel jelent meg.

A cím egyébként Bohár Dánielt, a Pesti TV riporterét is összezavarta, aki elsőre nem vette a lapot és Facebook bejegyzésben nevette ki a kerületi polgármestert és a lap kiadóját, amiért helytelenül írták le az Újbuda szót. A bejegyzését később törölte. 

A KDNP szerint „felháborító, hogy az újbudai önkormányzat által kiadott közéleti lapban már a látszatra sem ügyelnek, és az a kerület vezetésének politikai szócsövévé vált”.

A párt úgy véli, abban a kiadványban, amely a kerület minden polgárának tájékoztatását kellene, hogy szolgálja, „rendre az a baloldali retorika köszön vissza, amelynek valóságtartalma távol áll a valóságtól. A szándékosan helyesírási hibával megjelentetett főcím ismét egy olyan durva véleménynyilvánítás, amit a kerületben élőket politikai hovatartozástól függetlenül tájékoztatni szolgáló lap nem engedhet meg magának!”

A kiegyensúlyozott tájékoztatás elve és gyakorlata is sérül, amely ezek szerint nem célja a szerkesztőknek. Minden bizonnyal a lapot kiadó polgármester előtt nem ismeretlen ez az elfogultság, de a mostani eset világosan mutatja, hogy szintet lépett az egyoldalú véleményközlés.

A párt ezért felszólította László Imre polgármestert, hogy haladéktalanul vonja vissza Molnár Krisztina ügyvezető és Tóth István Gergely főszerkesztő kinevezését, mert nem alkalmasak „a patinás lap értékeinek megőrzésére”.

Nyitókép: Újbuda

#Belföld#kdnp#Kereszténydemokrata Néppárt#úlybuda#újbuda#kerületi lap#önkormányzat#újbudai önkormányzat

Címlapról ajánljuk