Belföld

Élőlánc várja Orbán Viktort, folytatódik a pedagógusok polgári engedetlensége

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 7:59

Sárga rózsa, papírrepülő, buszsávfoglalás és elmaradó tanítási nap a mérleg csütörtök reggel.

Csütörtökön is folytatódik a pedagógusok tiltakozása. Információink szerint a sok sztrájkoló tanár miatt ma nincs tanítás az V. kerületi Hild József Általános iskolában. Az intézményben a helyettesítést nem sikerült megoldani, a tanárok így vállalták, hogy tavasszal egy plusz tanítási nap lesz.

Szülők egy csoportja az éjjel molinókat tett fel az iskola elé, hogy támogatásukról biztosítsa őket. Az iskola felőli oldalon a tanárokat támogató üzenetek, a másik oldalon a gyalogosoknak, autósoknak szóló üzenetek vannak. Az ablakok rácsára kockás szalagokat kötöttek, a járdára a tiltakozás piros felkiáltójeles jelképeit festették.

A 444.hu cikke szerint a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai és tanárai reggel 7-től már ülve tiltakoznak a Blaha Lujza téren. A diákok plédekbe bugyolálva ülnek a földön, énekelnek és az aszfaltra rajzolnak. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumból legutóbb egy angol tanárt bocsátottak el, amiért polgári engedetlenkedett. Mint írják: tüntető diákok, tanárok és szülők lezárták a Szentendrei úti buszsávot, miközben azt skandálják: 

Szolidaritást!

Körülbelül 200-300 ember gyűlt össze, és a diákok között egészen kicsik is vannak.

A Blikk szerint a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárai a Sándor-palotánál állnak sorfalat Orbán Viktornak.

A Sándor-palotánál gyülekező tanároktól azt kérték a szervezők, hogy hozzanak magukkal sárga rózsát és papírrepülőt, amire rá tudják írni a követeléseiket. A cél, hogy amikor Orbán Viktor megérkezik munkahelyére, neki nyújtsák át petíciójukat. Az élőláncot a Karmelita-kolostorhoz a Vörösmarty Gimnázium szervezte, a lap szerint nagyjából 30-an érkeztek a meghirdetett 8 órára.


Nyitókép: RTL

#Belföld#pedagógusok#tüntetés#Polgári engedetlenség#orbán viktor

Címlapról ajánljuk