Belföld

A Fidesz alig veszített szavazót az elmúlt egy hónapban

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 7:47

A kormánypártot a magyarok 34 százaléka támogatja, a legerősebb ellenzéki párt még mindig a DK, 13 százalékkal. 

A Fidesz alig veszített választókat az elmúlt egy hónapban. A gazdasági problémák és az egyre problémásabb magyar-EU kapcsolatok ellenére a kormánypárt támogatottsága mindössze egy százalékot csökkent a Republikon Intézett legfrissebb felmérése szerint az októberi adatokhoz képest – írta a Telex.

A Fideszt a teljes népességen belül 34 százalék támogatja a kutatás eredményei szerint. A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a DK, 13 százalékos támogatottsággal, őket a Mi Hazánk (hét százalék), valamint az MSZP és Momentum követi négy-négy százalékkal. A Jobbik támogatottsága három százalék, és az LMP és az MKKP is három százalékon áll.

A bizonytalanok aránya 27 százalék.

A pártválasztók körében a Fidesz két százalékpontot veszített október óta, és 46 százalékon áll. A DK egy százalékot erősített: 18 százalék szavazna most rájuk.

Nyitókép: Megkezdik a levélszavazatok feldolgozását az NVI munkatársai a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, a szavazóhelyiségek zárása után 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#fidesz#ellenzék#támogatottság#közvélemény-kutatás#republikon intézet

Címlapról ajánljuk