Belföld

Szijjártó Péter felesége az állami tévében kérte a nézőket, hogy segítsék kifizetni autista lakóotthonok rezsijét

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 9:44

Tizenegy intézmény fűtésére indítottak gyűjtést.

A köztévében indított gyűjtést Szijjártó-Nagy Szilvia, a külügyminiszter felesége, az Együtt az Autistákért Alapítány elnöke tizenegy autista lakóotthon rezsijének kifizetésére, szúrta ki a 444.

Szijjártó-Nagy szerint „az autizmussal élők számára fenntartott lakóotthonok nehézségekkel küzdenek normális körülmények között is”, a rezsiköltségek emelkedése miatt pedig különösen rossz a helyzet.

A kampánnyal az is a céljuk, hogy beszéljenek az autizmusról, edukálják a társadalmat: tudni kell, hogy az érintettek milyen nehézségekkel élnek, hogyan tudjuk őket segíteni a mindennapi életben, írja az MTI.

A két alapítvány olyan civil fenntartású, kizárólag autizmussal élők számára létrehozott otthonok működését támogatja, amelyeket jellemzően az érintett szülők hoznak létre, és amelyekben minden úgy van kialakítva, hogy az az autista fiatalok számára a lehető legjobb legyen. Ezekben az intézményekben a bentlakók nemcsak folyamatos segítséget és támogatást kapnak, de a lehetőséget is arra, hogy a képességeiknek megfelelő mértékben önálló életet éljenek, akár munkát vállaljanak.


Nyitókép: M1 / YouTube

#Belföld#szijjártó péter#szijjártó-nagy szilvia#autizmus#alapítvány#gyűjtés#közmédia

Címlapról ajánljuk