Belföld

Csak adósságot örökölt Damu Roland kislánya, fiait a közjegyző nem találta meg

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 5:24

A tavaly elhunyt Damu Roland hagyatéki eljárásáról írt cikket a Blikk. A lapnak a színész kislányának, Majának a gyámja azt mondta: az eljárás azért húzódott évekig, mert Damu Roland korábbi bejelentett lakcíme a XV. kerületben volt, ahol a nagynénje élt, ott azonban már nem lakik senki, a lakás kiégett. Ideiglenes lakcímként egy VI. kerületi lakás címe is meg volt adva, ám a színész ott sem lakott, így visszautalták az eljárást a korábbi kerületbe. 

A színésznek három gyermeke van, a két idősebb fiút, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyző. Katalin, Maja gyámja szerint Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, más néven élhet, nem találták, ahogy Andort sem.

A hétéves Maja csak adósságot örökölt édesapja után. A gyám közlése szerint Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott édesapja, a kislány ezt is megörökölte, valamint egy három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Damu Roland egykori párja indított polgári peres eljárást. A gyám Maja nevében lemondott az örökségről.

A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges

– fogalmazott Katalin.

A Fókusz korábbi riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

 

#Belföld#damu roland#hagyaték#eljárás

Címlapról ajánljuk