Belföld

Hadházy Ákos szerint ezek miatt a hulladéktárolók miatt követel vissza milliárdokat az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala Magyarországtól

rtl.hurtl.hu

2022. november 27. 16:26

A független képviselő szerint Orbán csak röhög az egészen, de az ellenzéket sem izgatja az ügy.

„Ma már csak kis mínuszos, mellékes hír, pedig valójában hatalmas botrány: az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) 4,4 milliárd forintot követel vissza négy szétlopott hulladéktároló miatt. Hatalmas panamák voltak ezek pedig, a rosszul megtervezett , és/vagy »okosban« üzemeltetett, EU-s milliárdokból épített »környezetkímélő« hulladéklerakók komoly környezetszennyezést, a környéken lakóknak pedig elviselhetetlen bűzt okoztak” – írja Hadházy Ákos friss Facebook-bejegyzésében.

Mint arról beszámoltunk, az OLAF szerdán közölte, hogy szabálytalanságokat talált az Európai Unió által finanszírozott magyar hulladékgazdálkodási projekteknél és azt javasolja, hogy az Európai Bizottság fizettesse vissza az uniós költségvetésből elköltött 10,9 millió eurót, azaz átszámítva nagyjából 4,4 milliárd forintot.

A konkrét projektet, illetve helyszínt a közleményben nem nevezték meg, de Hadházy szerint „sejteni azért lehet, hogy a cikói és a királyszentistváni telepek benne vannak”. Mint írja „az előbbinél még markolóval is megkergettek, amikor feltártam a visszáságokat és persze a fideszes propaganda szépen lehazugozott”.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#olaf#hadházy ákos#lopás#korrupció#integritás hatóság

Címlapról ajánljuk