Belföld

Rendőrörsöket, irodákat, épületeket zárt be a rendőrség a fűtési szezonra

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 18:00

17 helyen végleg bezárnak kis létszámú szervezeti egységek, jellemzően körzeti megbízotti irodák. 

A rendőrségi területi szervek 112 darab épületet, épületrészt zártak be ideiglenesen a fűtési szezon végéig – mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság az Alfahírnek. Az ORFK közlése szerint

országosan 16 rendőrőrsöt, 78 KMB irodát, 5 autópálya rendőrséget, 7 egyéb rendőrségi épületet, valamint 23 oktatási/rekreációs épületet zárnak be. Összesen 17 helyen zárnak be véglegesen szervezeti egységek.

Hozzátették, „ez nem azt jelenti, hogy egyes szervezeti egységek (pl. rendőrőrsök) működése megszűnik, hanem azt, hogy az ott dolgozók elhelyezése, szolgálati tevékenysége más objektumokban történik."

A bezárásokat takarékossági okokból hajtják végre, de szerepet játszottak hatékonysági szempontok is – közölte az ORFK. Közlésük szerint olyan „objektumokat” is bezártak ideiglenesen, „amelyek nélkül a szolgálatot továbbra is megfelelő szinten el tudjuk látni". Emellett jelezték, hogy a rendőrség „csökkenti az intézményeiben felhasználandó energia mennyiségeket” is.

Rezsiválság az országban

A rendőrségek mellett posták is bezártak a rezsiválság miatt. 366 postahivatal zárt be az országban, ezeken a helyeken – hivatalosan – ideiglenesen szünetel majd a szolgáltatás. Az ok a rezsinövekedés miatti spórolás. A Házon kívül Nógrád megyében úgy találta, az emberek idegesek és tanácstalanok.


A Házon kívül Jákfalván azt vizsgálta, a megemelkedett rezsiköltségek milyen hatással vannak a településre.


Nyitókép: Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) székháza a főváros XIII. kerületében, a Teve utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#rendőrség#rezsi#rezsiválság#bezárás#rendőrőrs#orfk

Címlapról ajánljuk