Belföld

Karácsony nyerne Budapesten, a többség őt támogatja

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 14:36

A fővárosiak több mint fele újraválasztaná főpolgármesternek. 

Karácsony Gergely megnyerné a budapesti főpolgármester-választást, ha november utolsó hétvégéjén tartanák a szavazást – derült ki a Medián és a 21 Kutatóközpont felméréséből, írta a hvg.hu. A főpolgármesterre a választók 51 százaléka szavazna, míg a Fidesz ismeretlen jelöltjére mindössze 30 százalék. Tizenkilenc százaléka nem tudja, hogy kire adná le a voksát, vagy egyikükre sem.

Karácsony Gergely ezzel öt százalékkal növelte támogatottságát a nyári adatokhoz képest. Júliusban a budapestieknek még csak 46 százaléka szavazott volna rá.

A felmérés szerint az ellenzék szintén erősödött. Míg július végén a budapestiek 36 százaléka támogatta az ellenzéket, és 31 százalék a Fideszt, a mostani kutatás adatai szerint a Fidesz már csak a fővárosi szavazók 27 százalékának a támogatására számíthat, az ellenzék már 38 százalékra.

Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az Önkormányzatok az idősekért című, a fővárosi önkormányzat és a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa által szervezett konferencián az Újvárosháza dísztermében 2022. október 28-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

#Belföld#karácsony gergely#közvélemény-kutatás#választás#főpolgármester#ellenzék#kormány#fidesz#felmérés

Címlapról ajánljuk