Belföld

Biciklihajtású karácsonyi világítás lesz a II. kerületben, bárki kipróbálhatja

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 21:04

Fenntartható karácsony!

Lemond a szokásos díszkivilágításról idén a II. kerület, de lesz karácsonyi hangulat a Mechwart ligetben, csak épp a fenntarthatóság jegyében – számolt be róla Őrsi Gergely polgármester. 

Ezúttal nem kivágott fa áll majd a liget közepén, hanem egy karácsonyi installáció. Másrészt a világítás és a fényforrások egy része megújuló energiával üzemel. Ez azt jelenti, hogy számos fényfüzér energiáját napelem biztosítja, sőt… Van olyan része a térnek, ami csak akkor világít, ha jó gyorsan megtekerjük az energiaellátást szolgáló bicikliket.

– írta Őrsi és hozzátette, hogy a töltőbiciklik használatával mindenki megtapasztalhatja, hogy mekkora energiára van szükség már egy-egy fényfüzér világításához is. A polgármester meg is mutatta a bicikli működését:


Az installáció vasárnap lesz teljes, a látogatók akkor használhatják először a kerékpárokat, és akkor kezdődnek az adventi programok is. 

Őrsi hozzátette, hogy a díszvilágításra szánt összegből a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emelték, és rezsitámogatást nyújtanak azoknak a munkatársaiknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.

Nyitókép: Őrsi Gergely / Facebook 

#Belföld#biciklihajtású világítás#ii. kerület#Őrsi Gergely#bicikli#adventi fények

Címlapról ajánljuk