Belföld

Végrehajtási jogot jegyeztet be az adóhatóság Iványi Gáborék ingatlanaira

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 19:27

Bár múlt héten visszakapta egyházi státuszát az Iványi Gábor vezette közösség, egyelőre kérdéses, hogy az ez alapján járó pénzeket mikor kapják meg.

A NAV végrehajtási jogot jegyzett be a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) ingatlanaira – írta a MET közleményére hivatkozva a hvg.hu.

„Az államtól átvállalt feladataink működtetéséhez szükséges anyagi források 40-50 százalékát a kormány arra való hivatkozással, hogy a közösségünk nem egyház, megvonta” – írja közleményben a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET). 

Bár múlt héten visszakapta egyházi státuszát az Iványi Gábor vezette közösség, egyelőre kérdéses, hogy az ez alapján járó pénzeket mikor kapják meg.

Az államtól járó pénzek hiányára hivatkozva a MET nem tudja teljesíteni tartozásait a NAV felé, ezért viszont az adóhatóság végrehajtási jogot jegyeztet be mintegy húsz ingatlanra (templomokra, parókiákra és olyan ingatlanokra, amelyek szociális lakásként működnek) – közölték.

Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár azzal indokolta az újabb, 130 millió forintos elvonást, hogy a MET nem fizette ki oktatási intézményei utáni tartozását, pedig kötelessége lenne, „ha ez másként nem megy, tandíjat is szedhetnének tanulóik családjaitól” – emlékeztetett közleményében a MET.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

 

#Belföld#magyar evangéliumi testvérközösség#iványi gábor#nemzeti adó- és vámhivatal

Címlapról ajánljuk