Belföld

A dugóba rekedt autóban indult meg a szülés, rendőrök vezették fel a kórházig

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 7:34

Percek alatt átvitték a párt a délutáni budapesti csúcsforgalmon a kórházig. 

Rendőri felvezetéssel jutott el a kórházba egy kismama, aki férjével együtt forgalmi dugóban ült kedden, a délutáni csúcsforgalom idején Budapesten, amikor elfolyt a magzatvize – írta a police.hu. A beszámoló szerint a kétségbeesett férj két rendőrtől kért segítséget a Vágóhíd utcánál, délután öt órakor.

Batizi-Pócsi Kristóf r. törzsőrmestert és Szokolai Dárius r. őrmester megkülönböztető jelzést használva azonnal megkezdte az autójuk felvezetését, és hét perc múlva oda is értek a VIII. kerületi kórházhoz, ahol már várták a vajúdó asszonyt – közölte a police.hu. Arról nem számoltak be, hogy a szülés hogyan zajlott le.

2018-ban az M7-esen kapott rendőri felvezetést egy édesanya, akinek az autópályán indultak be a fájásai.


Tavaly nem sokon múlt, hogy nem a rendőrautóban szülte meg gyermekét egy nő, aki férjével indult a kistarcsai kórházba, de félúton úgy érezték, hogy saját kocsijukkal nem érnek be időben ezért egy járőrtől kértek segítséget, aki villámgyorsan bevitte a kismamát a kórházba.


De volt, hogy már nem volt idő arra, hogy a rendőrök a kórházba vigyék a vajúdó kismamát. 2020 májusában két készenléti rendőr a Blaha Lujza téri villamosmegállóban segített világra egy gyermeket.


Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI / Rosta Tibor

#Belföld#szülés#rendőr#rendőri felvezetés#dugó#budapest

Címlapról ajánljuk