Belföld

Az osztrákok is erősen beszóltak Orbán Viktor sálja miatt

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 8:41

Megnézték a térképeiket, szomszédaikat is tájékoztatni fogják.

A Telex vette észre, hogy az osztrák külügyminisztérium is reagált arra a Politicónak, hogy Orbán Viktor vasárnap olyan sállal a nyakában jelent meg a magyar-görög labdarúgó-mérkőzésén a Puskás Arénában, amelyen Nagy-Magyarország térképe szerepelt. 

Gyors pillantást vetettünk a bécsi külügyminisztérium történelmi térképeire, amelyek megerősítették az előzetes gyanút, miszerint az Osztrák-Magyar Monarchián belüli Magyar Királyság körülbelül 100 évvel ezelőtt megszűnt létezni

– írta az osztrák külügy, majd hozzátették: „Erről a fejleményről a lehető leghamarabb tájékoztatni fogjuk magyar szomszédainkat is.”

A román külügy és a horvát miniszterelnök is rosszallását fejezte ki a miniszterelnök sálja miatt, a kijevi magyar nagykövetet pedig bekérették. Orbán aztán erre annyit mondott: „a foci nem politika”. Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója is kritizálta a miniszterelnököt. Mint írta:

Ha a 21. században bárki a történelmi traumákon való élősködéssel akar politikai pontokat szerezni, az nagy veszélyt jelent a nemzetközi biztonságra. A nem megtanult történelmi leckék megismétlődnek. Még magyarul is.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


 

#Belföld#orbán viktor#sál#nagy-magyarország#ausztria#diplomácia

Címlapról ajánljuk