Belföld

Egy nap alatt sikerült összegyűjteni a hiányzó pénzt az értelmi sérült gyerekek szállítására a Szimbiózis Alapítványnak

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 11:44

A hétvégén összegyűlt a pénz, pedig már úgy volt, hogy a miskolci alapítvány a téli szünetig nem tudja iskolába vinni a rászoruló gyerekeket.

Egy nap alatt sikerült összegyűjtenie a miskolci Szimbiózis Alapítványnak azt a pénzt, ami több mint száz értelmiségi gyerek iskolába szállításához kellett. 

Mint szombat este az RTL Híradó beszámolt, az állami feladatokat ellátó alapítványnak elfogyott az üzemanyagkvótája, és a piaci benzinárral nem tudták volna megoldani a sérült gyerekek szállítását. A gyerekeket, akik nagyrészt a környező kistelepüléseken laknak, akadálymentesített járművel hozzák-viszik a speciális intézményekből. Ez a szolgáltatás került most veszélybe, úgy tűnt, hogy a téli szünetig nem tudják megszervezni a szállítást.

A Híradó most úgy értesült, a hiányzó egymillió forintot a hétvégén sikerült összegyűjteni, így a Szimbiózis Alapítványnak csak egy napot kellett kihagynia a szolgáltatásban az anyagi akadályok miatt. A támogató felajánlásokat továbbra is örömmel veszik.

A Híradó szombati riportja az alapítvány gondjairól:

 

Az alapítvány számos különböző módon segíti a fogyatékossággal élőket, az állam számos feladatát pótolva az ellátásban. Arról, hogy milyen anyagi gondokkal néznek szembe, és hogyan spórolnak, a Házon kívül készített riportot. Ebből az is kiderült, hogy az eddigi terápiás szamarat a jövőben szállításra is készülnek bevetni.

 

#Belföld#Szimbiózis Alapítvány#miskolc#értelmi sérült#fogyatékos gyerekek#üzemanyag#benzinár#üzemanyagkvóta

Címlapról ajánljuk