Belföld

„Újra a jobboldalé Horthy Miklós városa” – így számolt be a kenderesi időközi eredményről a kormányközeli lap

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 7:37

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen.

Barabásné Forgács Edit (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, ahol a képviselő-testület hat tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi választáson. A 444.hu vette észre, hogy beszámolójának a kormányközeli Mandiner a következő címet adta:

Újra a jobboldalé Horthy Miklós városa – elsöprő Fidesz-győzelem Kenderesen!

A Mandiner kiadója a Mediaworks Hungary Zrt., amelynek tulajdonosa a több száz kormányközeli sajtóterméket összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány. 

Október közepén számoltunk be róla, hogy Kopping Rita, a Demokratikus Koalíció (DK) kecskeméti önkormányzati képviselője kivonult a közgyűlés üléséről, mivel Horthy Miklós képe alatt kell ülésezniük. Korábban Szegeden, a  nyilas hatalomátvétel napján akartak Horthy-emléktáblát avatni egy állami intézményben. Ez ellen a város polgármestere és a Mazsihisz is tiltakozott, Heisler András elnök akkor azt mondta az RTL Híradónak: nem elfogadható olyan politikusnak emléket állítani, aki sok százezer magyar halálért felel.


Nyitókép: Horthy Miklós portréja az egykori kormányzó magyarországi újratemetésének 20. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Kenderesen, a Horthy-ligetben, 2013. szeptember 1-jén. – Fotó: Bugány János / MTI

 

#Belföld#Kenderes#időközi választás#fidesz#mandiner#nyilasok

Címlapról ajánljuk