Belföld

Már csak két tüdőgyógyász maradt az Uzsoki Utcai Kórházban

rtl.hurtl.hu

2022. november 20. 10:36

A nyugdíjazás és az elvándorlás miatt akadozik az ellátás.

A tüdőgyógyászati osztály 34 ágyából 20-at szüneteltetnek december 1-jétől az Uzsoki Utcai Kórházban – idézte Facebook-oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Tóth Ferenc orvosigazgatót, aki a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház nevében írt levelet a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK). Tóth Ferenc megjegyezte, hogy 

nyugdíjazás és az elvándorlás miatt összesen két tüdőgyógyász szakorvos maradt a kórházban.  

Az orvosigazgató azért fordult az NNK-hoz, mert ezzel akart mentesítést kérni a rendszeres ügyelet és a hajléktalanellátás alól, az NNK ezt az engedélyt meg is adta. A keddi hajléktalan akut TBC-s és pulmonológiai betegellátásra december 1-től 31-ig az Üllői úti Semmelweis Egyetem Klinikai központot jelölték ki.

A légcső és a hörgők megbetegedéseit kezelő bronchológiai készenlétet, valamint a tüdődaganatos betegek ellátását továbbra is vállalja az Uzsoki Utcai Kórház.

„Budapest egyik tüdőgyógyászati központja volt, nemcsak a hajléktalan, de a keddi ügyeleteket és természetesen az egyéb betegellátást is érinti az Uzsoki Kórház Tüdőgyógyászati Osztályának humánerőforrás problémája” – írta Kunetz Zsombor.

Nyitókép: Az Uzsoki Utcai Kórház Krónikus és Rehabilitációs Belgyógyászati Osztályainak épülete a XIV. kerületben – Fotó: Róka László/MTVA

#Belföld#uzsoki utcai kórház#tüdőgyógyász#egészségügy

Címlapról ajánljuk