Belföld

Gattyán György politikai képzésén oktat az első Orbán-kormány minisztere

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 5:24

Ezen az akadémián tanít többek között Yvonne Dederick is. 

A jelenleg 81 éves Ligetvári Ferenc nagyjából fél éven keresztül volt az első Orbán-kormány környezetvédelmi minisztere, a kormányba a Független Kisgazdapárt jelöltjeként ült be 2000-ben. A politikusnak az MSZP-s múltja miatt kellett távoznia, Ligetvári még 1990 Zala megyében indult el szocialista jelöltként, a pártnak 1992-ig volt tagja. Ligetvári Ferencet Torgyán József kisgazda pártelnök kezdeményezésére mentették fel, a pozícióját Turi-Kovács Béla kapta meg.

Ligetvári Ferenc jelenleg körforgásos közgazdaságtant tanít a Megoldás Mozgalomhoz (MEMO) kötődő Magyar Politikai Akadémián (MPA), amit a MEMO-hoz hasonlóan Gattyán György milliárdos alapított. A nemzetközi szinten is elismert mezőgazdasági szakember nem éppen egy átlagos nyugdíjas békés, otthon ülős életét éli, de az nem is hiányzik neki.

„Cikket írok, doktori disszertációkat bírálok, Mosonmagyaróváron is oktatok, ezek mellé jött a politikai akadémia. Több mint ötven éve koptatom az egyetemi katedrát.”

Küldetésemnek tartom, hogy a lehető legjobb gondolatokat osszam meg a hallgatókkal, hiszen ha – pártállástól függetlenül – felkészült politikusaink lesznek, az a nemzet javát szolgálja

mondta a Blikknek adott interjújában Ligetvári Ferenc.

A szakpolitikus az első óráját a természetvédelem közegészségügyi vonatkozásairól és a jelenlegitől eltérő szennyvízgazdálkodási lehetőségekről tartotta. Egy esetleges visszatérés lehetőségéről elmondta: nem mondana automatikusan nemet egy felkérésére, szakértőként viszont mindig elmondja a véleményét, bárki kérdezi meg.

A Gattyán György által alapított akadémia 32 órás képzéseket kínál, a képzésért közel 100 ezer forintot kell fizetnie a jelentkezőknek. A MOME-tagok 50 százalék kedvezményre jogosultak. Ezen az akadémián tanít Yvonne Dederick is, aki többek között arról tart órát, hogy a törvényhozásnak milyen szerepe van a vállalati szektorban.

Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#ligetvári ferenc#orbán-kormány#környezetvédelem#politika#gattyán györgy

Címlapról ajánljuk