Belföld

A Fidesz 23,9 millió forintért ülésezett a Mészáros-birodalom szállodájában

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 15:23

A szállodát 1,4 milliárd közpénzből Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újíthatta fel.

Szeptember 21-23. között, komoly biztonsági óvintézkedések közepette, Balatonalmádiban tartotta meg kihelyezett frakcióülését a Fidesz-KDNP. A kormánypártok választása a miniszterelnök barátjaként is ismert Mészáros Lőrinchez köthető Hunguest Hotel BÁL Resortra esett.

A Parlament nyilvános szerződéslistája szerint 

a Fidesz 23 900 550 forintot fizetett mindezért a Hunguest Hotels Zrt.-nek.

A szállodát egyébként 1,4 milliárd közpénzből Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újíthatta fel. Mindezt törvényesen, mivel 2019-ben a kormánypártok megváltoztatták a közbeszerzési szabályokat:


Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a szeptember 21-e délután kezdődő frakcióülés előtt a hotelhez vezető utakat, járdákat rendőrök lepték el, több TEK-es kocsi is feltűnt a településen. Az ülés a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott, kizárólag az ott lakókat engedték a közelbe, vagy akinek bizonyíthatóan ott volt dolga. Emellett új, 360 fokos szögben is rögzíteni képes térfigyelőket szereltek fel a hotel környékén. Az eseményen először Orbán Viktor szólalt fel.

A párt február 16. és 18. között Balatonfüreden tartott kihelyezett frakcióülést, a vendégek elszállásolásáért és a helyszínért a Hotel Füred 16,19 millió forintot, míg a Flamingó Wellness és Konferencia Hotel 8,31 millió forintot kapott. A tavaly júniusi, debreceni frakcióülés 56 millió forintba került.

Nyitókép: Orbán Viktor beszédet mond a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden 2022. február 16-án. – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

#Belföld#fidesz#frakcióülés#mészáros lőrinc#balatonalmádi

Címlapról ajánljuk