Belföld

Pokróc, párna, meleg váltócipő – ezeket kérik az iskolák a szülőktől

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 12:54

Eddig vécépapírt, szappan, krétát kértek az iskolák a szülőktől, az idei télen viszont már mindent, amitől nem fáznak a hideg tantermekben üldögélő gyerekek. 

Az alig fűtött iskolákban lévő hideg miatt az iskolák arra kérik a szülőket, hogy pokrócokat, takarókat és párnákat vigyenek be, hogy a gyerekek ne fázzanak annyira a kihűlt tantermekben – írta a hvg.hu több szülő beszámolójára hivatkozva. Egy szülő a lapnak elmondta:

Pokrócot és párnát is kell bevinniük a székekre. Plusz pulóver a szekrénybe és zárt váltócipő, hogy fel ne fázzanak.

Egy pécsi szülő elmondta, hogy miközben tíz fok van, a radiátorok éppen csak langyosak, délután pedig már nem is fűtenek az iskolában, és kabátban ülnek a gyerekek a tanteremben.

Kicsi gyerekem van, már most vastag nadrágban, pulóverben megy iskolába. Mi lesz télen?

A szülő elmondta, hogy egy kislány mentő vitt kórházba az iskolából, miután a sötét folyosón elcsúszott és kifordult a térde, mert a lekapcsolt világítás miatt nem látta meg a kifolyt vizet.

Egy kecskeméti iskola közben egy körlevélben kérte a szülőket, hogy öltöztessék melegen és rétegesen a gyerekeket, valamint vigyenek magukkal takarót is.

A lapnak egy budapesti iskola igazgatója kijelentette:

A szülők tartanak el minket.

Az igazgató elmondta, hogy annyira rossz a helyzet, hogy a tankerületeknek több hónapos közüzemi számla tartozásuk van. Általános fertőtlenítőszert, zsíroldót már nem is látnak, és volt, hogy a Covid alatt kapott kézfertőtlenítőszerrel mostak fel.

Az iskolákban emellett gyakran a szülők végeznek el olyan felújítási munkákat, amiket a fenntartónak kellene megcsináltatnia, például ablakjavításokat, festést. Egy budai iskolában pedig ahhoz kérték a szülők segítségét, hogy radiátorokra termosztátot szereljenek fel.

Nyitókép: Tanterem a soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban a 2,9 milliárd forintból felújított és korszerűsített épületegyüttes megáldásának napján, 2021. október 28-án. Fotó: MTI/Filep István

#Belföld#iskola#tél#fűtés#szülők#hideg#takaró#párna

Címlapról ajánljuk