Belföld

Elég a lenézésből címmel szerveződik újabb tüntetés az oktatásért

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 5:55

Az Egységes Diákfront három csoportja november 18-ra hirdetett megmozdulást.

Elég a lenézésből – ezzel a címmel szerveződik újabb tüntetés az oktatásért Budapesten november 18-ra. Az eseményt a Március 15. térre az Egységes Diákfront három csoportja hirdette meg, írja a hvg.hu.

Megítélésük szerint a november 7-én tartott sztrájktárgyaláson a kormány nem állt elő érdemi ajánlattal a szakszervezetek követeléseire, a közmédia pedig hallgat az országban zajló demonstrációkról és nem tájékoztat az oktatás valódi állapotáról.

Mint arról beszámoltunk, a kormánnyal folytatott novemberi 7-i sztrájktárgyalást követően Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi vezetője elmondta: nem lesz idén béremelés, a többi sztrájkkövetelést illetően pedig nem történt semmilyen előrehaladás. Komjáthy hozzátette: halvány ígéretet kaptak arra, hogy a pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek heti 40 órás munkaidejét csökkentik.

Komjáthy szerint a legjobb eset, hogy januártól 20 százalékkal emelik meg a tanárok bérét, ha megjönnek az uniós források, a legrosszabb eset, hogy 10 százalékkal emelik meg a következő évtől a fizetésüket. De szerinte az ilyen mértékű fizetésemelést lényegében megeszi az infláció.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#pedagógussztrájk#pedagógus tüntetés

Címlapról ajánljuk