Belföld

Alkalmatlan határvadásznak a jelentkezők 36 százaléka

rtl.hurtl.hu

2022. november 12. 8:12

Első körben 2200 határvadászt akartak beszervezni, mindössze 811 jött össze.

Csak 811 határvadász tett esküt október 10-ig, pedig a kormány első körben 2200-at akart leszerződtetni, írja a HVG. A jelentkezők jóval kevesebben vannak, mint akik jelezték érdeklődésüket, de 36 százalékuk így is alkalmatlan a munkára.

Az akár bruttó havi 400 ezres fizetéssel járó munkára jelentkezők harmada vagy a felvételi követelményeknek nem felel meg, vagy az alkalmassági vizsgálaton, illetve a vizsgán bukik el, és minősítik alkalmatlannak, derül ki a laphoz eljutott közérdekű adatokból.

Október 10-ig így néznek ki a statisztikák:

  • 2077-en nyújtották be jelentkezésüket a képzésre
  • 1265 alkalmassági vizsgálat zárult le
  • 811-en megfelelő minősítést szereztek, 454-en viszont megbuktak az egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasságin vagy a vizsgán

A jelentkezés követelményei elég tágan vannak meghatározva: 18-55 év közötti, büntetlen előéletű, 8 általánost elvégzett embereket keresnek. Az RTL Híradó szeptemberben arról számolt be, hogy Pintér Sándor szerint Magyarország elsőszámú feladata a migráció elhárítása. A honvédelmi bizottság szocialista alelnöke szerint kockázatos fegyvert adni pár hét alatt kiképzett emberek kezébe.

Nyitókép: RTL

#Belföld#határvadász#képzés#migráció#vizsga

Címlapról ajánljuk