Belföld

Lemondott a Mi Hazánk politikusa, aki egy újságíró felakasztásáról fantáziált, de Toroczkai megvédte az antiszemitizmusát

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 12:06

Szerinte Bartha az áldozat.

Lemondott a nemzetpolitikai kabinet vezetéséről, de még a Mi Hazánk támogatását élvezi Bartha Barna, aki egy székelyföldi szevezetépítő turnén beszélt Parászka Boróka újságíró felakasztásáról, valamint „a zsidók által pontosan kitalált bomlasztó pusztító” televíziós programokról.

A lemondást Toroczkai László pártelnök jelentette be az ATV-n, írja a Transtelex. Bartha ezután is a párt tagja lesz, azonban tisztességét nem tartja meg.

Toroczkai szerint nem azért kellett lemondania, mert egy újságíró meggyilkolásáról beszélt, vagy mert antiszemita volt, hanem mert Parászkával kapcsolatban „rosszul fogalmazott”.

„Ami viszont a felakasztást illeti, emiatt büntetőeljárások indultak Bartha Barna ellen, és ezt azért ki kellett vizsgálni. Ez teljesen egyértelmű, és ő maga is elmondta, hogy nem úgy gondolta. Ez a mondat, amit kiragadott a román sajtó, az egy kommunikációs hiba volt, hiszen nem úgy gondolta, hogy meg akarja ölni Parászka Borókát – akiről azért tegyük hozzá, hogy magyarellenes uszító, aki valóban a román közszolgálati rádió munkatársa” – fogalmazott Toroczkai.

Hozzátette, hogy a zsidókra vonatkozó kommentjével ő amúgy egyetért. Szerinte igazából Bartha az áldozat.

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

#Belföld#parászka boróka#antiszemitizmus#mi hazánk#lemondás#toroczkai lászló

Címlapról ajánljuk