Belföld

Ezért nyújthatta be lemondását Palkovics László

rtl.hurtl.hu

2022. november 10. 12:25

A kormány energetikai politikája miatt távozhat a technológiai és ipari miniszter – írta a Telex és a hvg.hu. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a kormány energetikai politikája miatt távozhat posztjáról Palkovics László Technológiai és Ipari miniszter. Lemondását a sajtóban megjelent hírek szerint leginkább az válthatta ki, hogy a kormány egy önálló energetikai minisztériumot hoz létre, kiszervezve az energiapolitikai kérdéseket a minisztériuma alól.

A Telex csütörtöki cikke szerint Palkovics távozásának hátterében leginkább az áll, hogy míg ő elkötelezett híve volt a megújuló zöldenergiának, a kormányban többen határozottan ellenezték a szél- és naperőművek telepítését. A Fidesz vezetésének jelentős része ugyanis elkötelezett a második paksi atomerőmű építése mellett, és a zöldenergia rontja Paks 2 esélyeit – írta a lap.

A Telex információi szerint Palkovics évek óta lobbizott azért, hogy szélerőműveket telepítsenek Magyarországra, de a kormányob belül ezeket a terveket rendszeresen elkaszálták. Azonban ez csak egy az energetikai kérdések közül, amelyekben nézeteltérése volt a kabinet más tagjaival.

Nyitókép: Palkovics László beszédet mond a GreenTech - Zöld energia és fenntarthatóság című szakkiállítás és konferencia megnyitóján, 2020. szeptember 25-én. Fotó: MTI/Varga György

 

#Belföld#palkovics lászló#lemondás#energiapolitika#zöldenergia#szélerőmű

Címlapról ajánljuk