Belföld

Novák Katalin Varga Judit jelöltjét nevezte ki a kirúgott magyar uniós nagykövet utódjának

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 9:11

Elődje alig másfél órát kapott, hogy összepakolja a holmiját.

Novák Katalin rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Molnár Katalinnak, írja a 24.hu a Magyar Közlöny alapján.

Mint írják, a közlönyben megjelent határozat állomáshelyet nem jelöl meg, de mivel a döntés Varga Judit igazságügyi miniszter javaslatára (és a tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény 13. § (1) bekezdése és 42. § (2) bekezdése alapján) született, ebből következik, hogy Molnár Katalin lesz a nemrég menesztett Baranyai Gábor utódja.

Mint arról beszámoltunk, Baranyait váratlanul bocsátottak el, alig másfél órát adtak neki, hogy összepakoljon és távozzon a nagykövetségről.

„A kirúgásomat méltánytalan, jogellenes és indokolatlan eljárásnak tartom, és meg fogom támadni a rendelkezésemre álló minden jogi eszközzel” – mondta a 444-nek Baranyai.

A portál úgy értesült, hogy Baranyai tisztségére eleve Molnár Katalint szánták, aki az Európai Bizottságban dolgozott alacsonyabb beosztásban. Molnárt Várhelyi Olivér, a Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa patronálta, állítólag ő próbálta elérni, hogy Molnár megkapja Baranyai állását.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

 

 

 

 

#Belföld#varga judit#novák katalin#molnár katalin

Címlapról ajánljuk