Belföld

Schadl György profilja újra aktív volt, az ügyészség szerint nem engedték szabadon

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 11:02

Furcsa üzenet jelent meg több ember telefonján.

Váratlan értesítést küldött több ember telefonjára a Viber nevű csevegőalkalmazás. A programba mindenki a telefonszámával tud regisztrálni, így ha szám él, akkor azt más is láthatja. Szerkesztőségünkhöz több információ is eljutott arról, hogy a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnökének Viber-profilja váratlanul újra aktív lett. 

Schadl György profilja újra aktív volt, az ügyészség szerint nem engedték szabadon
Az alkalmazás üzenete az aktivitásról

Schadl Györgyöt 2021 novemberében vették őrizetbe. A végrehajtói kar elnöke az ügyészség szerint három éven keresztül rendszeresen milliókat adott Völner Pál volt államtitkárnak, Varga Judit igazságügyi miniszter korábbi helyettesének azért, hogy elintézzen neki bizonyos ügyeket, egyebek mellett végrehajtói kinevezéseket.

A politikus összesen 83 millió forint értékben vehetett át így kenőpénzt. Még nagyobb összegekhez juthatott Schadl György, aki – a parlament mentelmi bizottsága elé került dokumentum szerint – másoktól összesen 880 millió forintot kapott az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. A végrehajtónak jelentkezők közül például többen is 40 és 100 millió forint közötti összeget fizettek azért, hogy megkapják a pozíciót.

A furcsa Viber értesítés miatt az rtl.hu megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy megtudjuk, nem azért lett-e aktív újra a profil, mert kiengedték az egykori elnököt a börtönből.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2022. október 24-én emelt vádat. Dr. Schadl György – és az ügy egy más, nem közszereplő terheltje – 2022. november 8. napjáig letartóztatásban van. A  kényszerintézkedés tárgyában vádemelést követően a bíróság határidőn belül dönt.

– írta a főügyészség, vagyis a jövő hét elejéig még biztosan nem engedik ki. 

Hónapokig semmit sem vizsgáltak

Az rtl.hu derítette ki azt is, hogy hiába merült fel annak a gyanúja, hogy jelentős visszaélések történtek a hazai végrehajtói irodáknál, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hónapokig egyetlen ellenőrzési eljárást sem indított azután, hogy tavaly novemberben letartóztatták a szervezet elnökét, Schadl Györgyöt. Erről bővebben itt olvashatnak

#Belföld#schadl györgy#Viber#profil#ügyészség#korrupció#letartóztatás#ma

Címlapról ajánljuk