Belföld

Nem válaszolt a Pesti Srácok emberének Baranyi Krisztina az ATV-ben, mert nem tartotta újságírónak

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 13:55

Ócska propagandistának nevezte a nemrég tömeges helyreigazításokat megjelentető portál alkalmazottját, aki az ATV-ben várt rá.

Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska, fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el

– fogalmazott Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az ATV Start műsorában péntek reggel a 444 szerint. Krug Emília és Kárász Róbert műsorvezetők mellett ugyanis Szalai Szilárd, a sajtó-helyreigazításokat tömegével közzétevő, a Fidesz parlamenti frakciója által is finanszírozott Pesti Srácok alkalmazottja kérdezte volna a polgármestert. Legutóbb egyébként a Pesti Srácok oldalán olyan videó ment le, ahol oroszok által lebombázott szír várost állítottak be ukránok által bombázott városként.

Baranyi hozzátette, csodálja, hogy olyan embereket is beengednek az ATV stúdiójába, akik az újságírás legalapvetőbb szabályait sem tartják be, emellett pedig „gátlástalanul hazudoznak és csúsztatnak”. 

Erre Krug Emília gyorsan közbevágott azzal, hogy „a televízió védelmében” elmondaná, hogy „talán ez az egyetlen televízió, ami tényleg minden oldalról próbál kérdezőt is találni, illetve minden oldalról fogad politikusokat is”. Baranyi erre azt válaszolta:

Igen, csak ez nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék.

Kárász Róbert ezután szerkesztői szabadságra hivatkozva kérte Baranyit, hogy válaszoljon a kérdésekre. Ezt a polgármester nem tette meg, csak akkor, amikor a másik két riporter elmondta neki a Pesti Srácok dolgozójának kérdéseit.


Nyitókép: 444 / ATV

#Belföld#baranyi krisztina#pesti srácok

Címlapról ajánljuk