Belföld

Ukrán támadásnak állítottak be egy szíriai orosz bombázást a Pesti Srácoknál, de szerintük ez nem hírhamisítás

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 16:46

És hangsúlyozták, hogy ők nem Oroszország, hanem Magyarország pártját fogják.

Csütörtökön külön cikkben reagált a Pesti Srácok főszerkesztője arra, hogy az egyik műsorukban az Oroszországot támogató Georg Spöttle egy olyan videót állított be ukrán támadásnak, amiben valójában az oroszok bombázták a szíriai Aleppót 2016-ban – írja a 444. „Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is” – mondta a felvételről.

Huth Gergely most azt írta: „A gondatlan szerkesztéséért elnézést kérünk.” Ugyanakkor tagadja, hogy hírhamisítást követtek volna el, szerinte ezek csak a baloldal vádjai. Egyben hozzátette: „Elutasítjuk ugyanakkor a vádat, hogy a PestiSrácok.hu tendenciózusan Oroszország pártját fogná a háborús konfliktusban.” 

A mostani cikkben azt is írják, hogy 

habár lapunk számos, akár ellentétes véleménynek teret ad, és – a balliberális orgánumokkal ellentétben – igyekszünk mindkét háborús fél érveit és állításait megismertetni olvasóinkkal és nézőinkkel, de mi nem Oroszország vagy Ukrajna, hanem Magyarország pártját fogjuk állásfoglalásainkban.

A 444 emlékeztet, hogy ehhez képest szeptember végén egy műsorban még a megszállt területeken rendezett álnépszavazásokat is megünnepelték. 

A PestiSrácok tulajdonosa a Progressive Média Hungary Kft., ami mögött az Index.hu-t is részben tulajdonló Vaszily Miklós áll.

Nyitókép: Pesti Srácok

#Belföld#pesti srácok#orosz-ukrán háború#oroszország#georg spöttle

Címlapról ajánljuk