Belföld

Kiköltözhetnek a képviselők a Parlamentből

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 9:28

Orbán Viktor nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította az épület modernizációját, aminek felelőse Lázár János lesz. 

Orbán Viktor egy kormányrendeletben nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé az Országház belső rekonstrukcióját – írta a 24.hu. A kormány csak a beruházás előkészítésére több mint 457 millió forintot tervez elkölteni.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet felsorolja, pontosan mely területeket érint az Országház belső rekonstrukciója és modernizációja – írta a lap. Egyebek mellett javaslatot kell tenni a törvényhozás ideiglenes elköltöztetésére, a Szent Korona megfelelő elhelyezésére, az Országházban található műkincsek és műtárgyak felújítására és átmeneti kiköltöztetésére.

A beruházás előkészítésének kormányzati felelőse Lázár János építési és beruházási miniszter, előkészítője és megvalósítója pedig a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. A beruházási tervet május végéig kell elkészíteni, és az alapján Lázárnak július végéig kell a további költségeket is tartalmazó előterjesztést készítenie a kormánynak.

Nyitókép: Esti díszkivilágításban az Országgyűlés (Parlament) épülete a Kossuth tér felől. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Belföld#országház#felújítás#kormány#orbán viktor#rendelet#kormányrendelet#lázár jános

Címlapról ajánljuk