Belföld

Élőlánccal tiltakoznak a pedagógusokért

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 8:18

Csütörtök ismét sztrájknap – írták a szervezők.

„Pedagógusaink lankadatlanul harcolnak magukért és értünk. Álljunk ki közösen, rendíthetetlenül, mert az oktatás helyzete továbbra is kritikán aluli” – írták a szervezők a csütörtök reggeli budapesti élőláncos akció Facebook oldalára. Azt szeretnék elérni, hogy teljesüljön négy követelésük. Ezek:

  1. Megoldást a tanárhiányra!
  2. Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot!
  3. Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  4. Figyelmet az oktatásra!

A demonstráción résztvevő egyik diák az RTL-nek elmondta, hogy azért tiltakozik, mert látja, hogy a pedagógusok mennyire le vannak terhelve, ráadásul sok helyen nem is szaktanárok tanítanak.

Élőlánccal tiltakoznak a pedagógusokért
Fotó: Zalavári Noémi / RTL

Az élőlánc várhatóan ismét több kilométer hosszú lesz. Legutóbb október elején volt hasonló demonstráció, akkor az 5 kilométeres demonstráció mellett az egész országban szolidaritási tüntetéseket szerveztek a tanárok mellett és országos sztrájkot is hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.


Most is egész nap nap lesznek megmozdulások. Délelőtt többen a Belső-Peti Tankerületi Központhoz vonulnak, hogy tiltakozó levelet adjanak át Marosi Beatrixnak, a központ vezetőjének. Délután pedig a Hősök terén lesz tüntetés. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Facebook oldalán gyűjtötte össze, hogy milyen akciók várhatók a napokban

#Belföld#oktatás#tüntetés#élőlánc#pedagógusok#Videó#ma

Címlapról ajánljuk