Belföld

A Momentum elnöke a Reklámszövetséghez fordult a kormány bombás kampánya miatt

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 8:23

Egyelőre lepattantak a szakmai szövetségről.

Mint arról beszámoltunk, egy szankciók feliratú, a magyarokat is terrorizáló, II. világháborús légibombával jeleníti meg a „brüsszeli szankciókat” a kormány az Oroszország ellen hozott uniós intézkedésekről szóló nemzeti konzultáció kampányanyagain. 

A vizuális megoldás célja feltehetően az, hogy összemossa az Ukrajnára ledobott orosz bombák okozta pusztítást, és a civilek, köztük gyerekek lemészárlását az Oroszország elleni szankciók miatti gazdasági hatásokkal.

A Momentum elnöke a Magyar Reklámszövetséghez fordult a bombás kormányhirdetés miatt, írja a hvg.hu. 

A szövetség főtitkára a portálnak úgy nyilatkozott, hogy a Momentum elnökének október 17-i panaszát megkapták, azt a szakértőkből és jogászokból álló plénum előzetesen meg is vizsgálta, de mivel abban Gelencsér Ferenc a kormányzat Facebook-hirdetéseire utalt, és azokat politikai reklámként azonosították, amit pedig a reklámetikai kódex alapján nem vizsgálhatnak, jelezték a panasztevőnek, hogy a hazai normagyűjtemény hatáskörében a bizottság reklámetikai eljárást nem tud lefolytatni.

Gelencsér újabb beadványában jelezte, hogy a Népszava napilapban például társadalmi célú hirdetésként jelentek meg a bombás reklámanyagok – a főtitkár jelezte, hogy az újabb Gelencsér-levelet még nem vitatták meg.

A hvg.hu emlékeztet rá: a  Reklámszövetség állásfoglalásainak nincs jogi következménye.

Nyitókép: Facebook / Magyarország Kormánya

 

#Belföld#propaganda#kampány#bomba#szankciók

Címlapról ajánljuk