Belföld

Bombás plakátok: feljelentik a Fideszt rémhírterjesztés miatt

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 15:33

A kormánypárt erre reagálva azt közölte, hogy „a dollárbaloldalt pont az ilyen szankciópárti akciókért fizetik külföldről”.

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei feljelentést tesznek a kormány bombás plakátjai miatt – közölte a párt fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtti sajtótájékoztatóján.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester azt mondta: 

rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés miatt teszik meg szerdán a büntetőfeljelentést. 

A Budapestet és az országot elárasztó óriásplakátok a legújabb kormányzati pénzszórás példái – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kijelentette: éppen a szankcionált Oroszország az, amely bombát dob az ukrán lakosságra. Az Európai Unió nem vet ki semmilyen szankciót Magyarországgal szemben, sem háborús fenyegetést nem jelent, és csak olyan szankciók vannak érvényben Oroszországgal szemben, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök is megszavazott – mondta.

Szaniszló Sándor szerint a bombás plakátok teljes mértékig megtévesztik a lakosságot, és elterelik a figyelmet arról a szociális válságról, amelyet „az Orbán-kormány eddigi munkássága okozott”.

A politikus felhívta az óriásplakátos cégek vezetőinek figyelmét arra, hogy ha nem szedik le a plakátokat, ők is bűnrészesek lesznek.

A Fidesz erre azt közölte: Gyurcsányék azért akarják eltávolítani a bombás plakátokat Budapest utcáiról, mert azok felhívják a figyelmet a pusztító brüsszeli szankciókra és a szankciókról indított nemzeti konzultációra.

A szankciók bizony bombaként teszik tönkre Európát, 

mert lerombolják az európai gazdaságot és életszínvonalat – írta a párt. A Fidesz közleménye szerint „a dollárbaloldalt pont az ilyen szankciópárti akciókért fizetik külföldről”.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#demokratikus koalíció#dk#feljelentés#bombás plakát

Címlapról ajánljuk