Belföld

600 ezer forintba került a büntetésből kidobott palack az M5-ös autópályán

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 13:20

Nem engedték besorolni, dobálózni kezdett.

Az M5-ös autópályán egy autó sofőrje kidobott egy 0.5 literes üdítős palackot feltehetően azért, mert nem tudott úgy besorolni a sávba, ahogy szeretett volna.

Pénteken, munkából hazafelé tartva történt velem a videón látható inzultus, amilyet a 30 éves, több százezer megtett kilométer után sem tapasztaltam mostanáig. A soroksári Auchan áruház magasságában történt az eset, az M5 kivezető és az M0 déli induló szakaszán. Az M5 szélső sávjában haladtam, engem a belső sávból előztek, ezért beljebb húzódni, sávot váltani nem tudtam, hirtelen lassítani pedig nem akartam. Az M0 felhajtó sávjából – záróvonalon keresztül – sávot váltani készülő autóst nem zavarta, hogy jövök, amit én egy dudába tenyereléssel díjaztam. A kolléga ezen egy kicsit berágott, elém vágott, büntetőzés, majd egy 0.5 literes üdítővel megkínált, ami szerencsére nem talált el.

írta meg a Budapesti Autósok közössége nevű oldal egyik olvasója. A portál szerint az ügyben azóta bírósági ítélet is született, amely szerint a két éve történt eset miatt nem kevesebb, mint 600 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték a türelmetlen autóst, továbbá neki kell megfizetnie az 50 ezer forintos perköltséget is.

Íme az esetről készült kétéves videó:

Nyitókép: Budapesti Autósok közössége / YouTube

#Belföld#autó#kresz#m5-ös autópálya#büntetés

Címlapról ajánljuk