Belföld

Kilép a Momentumból, és belép a DK fővárosi frakciójába Újpest polgármestere

rtl.hurtl.hu

2022. október 19. 17:36

Déri Tibor döntését azzal indokolta, hogy „valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben”. Azt írta, nem lép be Gyurcsány Ferenc pártjába, de minden erejével támogatja azt.

Déri Tibor, Újpest polgármestere kilép a Momentumból, és csatlakozik a Demokratikus Koalíció fővárosi frakciójához – közölte a városrész vezetője Facebook-oldalán.

„Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben” – írta. Déri Tibor politikusi munkáját helyben párton kívüli polgármesterként folytatja, a „hatékony érdekérvényesítés” érdekében viszont fővárosi szinten belép a Demokratikus Koalíció frakciójába. 

Nem lépek be a DK-ba, de a képviselőcsoportjuk munkáját minden erőmmel, minden újpesti és fővárosi érdekében segíteni fogom 

– fogalmazott. 

Két éve egyébként Kiss László III. kerületi és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester is úgy döntött, csatlakozik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz. A 2019-ben négyfős budapesti frakcióban így már heten ülnek, a Fővárosi Közgyűlésnek összesen 33 tagja van.

Nyitókép: Déri Tibor Facebook-oldala

 

 

#Belföld#déri tibor#polgármester#demokratikus koalíció#momentum

Címlapról ajánljuk