Belföld

Visszautasították az MMM milliós felajánlását a Kölcseyből kirúgott tanárok

rtl.hurtl.hu

2022. október 17. 13:30

Azt kérik, hogy az összeget megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el.

Közleményt adtak ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból rendkívüli felmondással elbocsátott tanárok. Azt írják, az elmúlt napokban „a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását” tapasztalták, ami meghatotta és reménnyel töltötte el őket, számolt be a 444.hu.

Márki-Zay Péter vasárnap jelentette be, hogy az MMM egymillió forintot ad minden, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárnak:


A közleményben a tanárok megköszönték a támogatást, de azt nem fogadják el, inkább azt kérik, hogy ezt az összeget „megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el”.

Fontosnak tartjuk, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódhasson, amíg érdemi választ nem kapunk a követeléseinkre, és szeretnénk, ha gimnáziumunk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket, s ebben némi segítséget kapna. Meggyőződésünk, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért igyekszünk mi is tenni

– írta közös közleményében Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin, és Törley Katalin.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL

#Belföld#mmm#kölcsey ferenc gimnázium#pedagógusok#márki-zay péter

Címlapról ajánljuk