Belföld

A világ legjobb egyetemei között a Semmelweis

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 9:22

Most először szerepel magyar egyetem a világrangsor legjobbjai között. 

A Semmelweis Egyetem bekerült a Times Higher Education (THE) világrangsorának legjobb, 250-es mezőnyébe – tudatta az intézmény. Ez az első alkalom, hogy magyar egyetem szerepel a világrangsor legjobbjai között.

A Semmelweis az elmúlt négy évben folyamatosan javított pozícióján a THE világranglistáján: 2019-ben még a 491. helyre sorolták, majd 2020-ban a 457., 2021-ben pedig a 426. helyre lépett elő. 2022-ben már a 277. volt, innen lépett előre most a 236. helyre.

Az egyetem rektora, Dr. Merkely Béla az eredménnyel kapcsolatban közölte, hogy az intézmény a tudományos teljesítményének, a világszinten is elismert oktatási minőségének, a nemzetközi vérkeringésben való részvételének, nagy arányú külföldi hallgatói létszámának, valamint a COVID-járványban való kiemelt szerepvállalásának köszönheti kimagasló eredményét. A rektor hozzátette:

Immár a nyugat-európai egyetemek komoly versenytársának számítunk, célunk, hogy bekerüljünk a világ száz legjobb felsőoktatási intézménye és Európa top 5 gyógyító szakegyeteme közé.

Az Európai Unió tagállamai között a Semmelweis a 64. helyen áll, jellemzően német, francia és belga egyetemek előzik meg a listán, amire azon kívül még tíz magyar egyetem került fel. Az összesített rangsor élén az Oxford, a Harvard, valamint harmadik helyen, holtversenyben a Stanford és a Cambridge Egyetemek szerepelnek.

Nyitókép: Résztvevők a Semmelweis Egyetem 2022/2023-as tanévének ünnepélyes megnyitóján a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#semmelweis egyetem#rangsor#világlista#egyetemek

Címlapról ajánljuk