Belföld

Attila hun király palotáját álmodta Zsadányba a polgármester, még uniós támogatást is szerzett rá

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 18:42

Összesen 120 millió forint ment rá eddig a 2017 óta húzódó beruházásra.

A Békés megyei, alig másfélezer fős lakosságú Zsadány független polgármestere, a korábban rendőrként dolgozó Dudás Árpád bármiféle tudományos bizonyíték állítja, hogy Zsadányban volt Attila hun király egykori fővárosa és palotája, ráadásul a Magyar Narancs cikke szerint 

Zsadány önkormányzata 90 millió forintos európai uniós támogatást nyert 2017 júniusában az „Attila Palotája – gyermekbarát, információs és látogatómenedzsment” című projektre, a beruházásnak pedig 2019 májusára kellett volna befejeződnie.

A projekt célja egy interaktív kiállítótér és egy turisztikai központ kialakítása volt, ahol hagyományőrző jelleggel a hunok történelmét mutatták volna be. Az „Attila Palotája” olyan többfunkciós látogató tér lett volna, „ahol hasznosan tölthetik el szabadidejüket a fiatalok, felnőttek és idősek egyaránt”. A tervek szerint az épületen belül egész évben nyitva tartó kiállító teret alakítottak volna ki, amelyben az évszaknak megfelelően változó attrakciók is helyet kaptak volna.

Ám a cikk szerint a 2019-es határidőig egy kapavágás nem történt, majd kétszer is módosult a határidő, ami jelenleg 2022. december 31. Ráadásul újabb 30 millió forintot kapott az önkormányzat a projekt befejezéséhez. Az építkezés végül elindult és jelenleg is zajlik.

Nyitókép: Zsadány polgármesteri hivatala – Fotó: Zsadány Község Önkormányzata / Facebook

#Belföld#attila király#zsadány#uniós támogatás

Címlapról ajánljuk