Belföld

Tibi atya parazitának nevezte noÁr-t, aztán kénytelen volt gúnyosan bocsánatot kérni

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 12:57

Az alkoholpárti influenszer felrótta, hogy a tanártüntetések mögötti mozgalom drága holmikkal gyűjt pénzt, mint afféle élősködő a társadalmi problémák testén. A kommentelők jó része lesöpörte Tibi atya meglátásait, noÁr pedig elmondta, mi mindenre költik a befolyt pénzt.

A pedagógussztrájkra és az oktatás lezüllesztése elleni tüntetésekre repült rá Tibi atya, az alkoholizmust propagáló magyar megmondóember a Facebookon. Bár egyetért a tüntetések céljaival, azokat „a ballibsi slepp” által súlyosan átpolitizáltnak tartja, amint azt egy hosszú szombati Facebook-posztban kifejtette, sűrűn emlegetve noÁrt. 

A kommentelők közül többen arra biztatták, hogy akkor mutassa meg, szervezze meg ő a szerinte megfelelő tüntetéseket.

A Blikk vette észre, hogy egy pénteki posztjában Tibi atya parazitának nevezte Molnár Áront, mivel a noÁr-féle webshopban  a tanártüntetések logójával ellátott tárgyakat árulnak elég drágán.

Íme a tanártüntetős noÁr webshop, ahol 17 000 forintért vehetsz kínai szitázott pulóvert a »kiállás« szimbólumával! Vagy inkább egy gagyi, pár száz forintos vászontáskát 8000 forintért?

– írta a Facebook-influenszer. „Egész egyszerűen visszataszítónak tartom, hogy valódi, fontos polgári ügyekre akaszkodik rá, és a színpadi majomkodás mellett már ezt a pofátlan szabadrablást is bevezeti. – írta Molnár Áronról. – Ennek az aljas manipulációnak a következő lépcsője, amikor azzal indokolja, hogy jótékony célokra megy (de valahogy sosem követhető, hogy mennyi bevételből mennyi pénz megy valóban arra).”

Ez a poszt sem aratott osztatlan sikert. Többen is azt írták, hogy eddig a pontig kedvelték Tibi atyát, mások arra hívták fel a figyelmét, hogy a kritizált webshopot nem a profitért üzemeltetik:

Az világos, hogy a webshopban való vásárlással egy nonprofit szervezetet támogatsz, ugye? Elvileg ez azt jelenti, hogy a keletkező profitot nem osztják szét, hanem különböző ügyek képviseletébe fektetik. Nem úgy, mint te, bár az alkoholizmus is egy ügy

– írta egy kommentelő. Osváth Zsolt youtuber is hozzászólt, ő azt írta: „Az, hogy Áron sok, oké. Én is az vagyok, és te is. Hogy ripacs, meglehet, hogy sokszor többet árt egyes megmozdulásával, mint használ, az sem kizárt. 

De akárcsak sejtetni is, hogy lenyúlja a támogatói pénzeket, szerintem moslék dolog, és kizártnak is tartom. Szerintem árulj egy fröccsöt te is aminek egy részét felajánlod erre a célra, ahelyett hogy szítanád a tüzet. 

Ezeket azok veszik meg, akik megtehetik, nyilván nem a tanárok, vagy a közmunkások. Nem fontos mindig szembe menni mindennel. Néha össze is lehet fogni.”

A noÁr mozgalom mögötti arc, Molnár Áron maga is válaszolt a posztra, felsorolva, milyen célokra fordítottak az eddig befolyt adományokból és a merchandise-ból. Hozzátette, úgy értelmezte, hogy Tibi atya is ott volt a szerda esti tüntetésen, aminek nagyon örül. A posztot itt lehet elolvasni.

Végül Tibi atya az eredeti poszt után nem sokkal röviden (és metsző éllel) bocsánatot kért: „bocs, hogy cinkeltem noár túlárazott cuccait, az az igazság, hogy irigykedem csak arra, akinek futja rá, mert nekem nem maradt már pénzem a henry kettner könyv után”

 

Nyitókép: tüntető lány, tenyerén a noÁr-féle logóval – RTL Híradó

 

 

#Belföld#noár#Tibi atya#pedagógusok#tanársztrájk#tüntetés#facebook

Címlapról ajánljuk