Belföld

24 tanár kapott levelet egyetlen gimnáziumban a tankerülettől, miután részt vettek a polgári engedetlenségben

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 15:05

A pedagógusok csak személyesen a tankerületi vezetőtől hajlandók átvenni a levelet, ezért pénteken a tankerületi központ elé vonulnak.

Behívták a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját a Külső-Pesti Tankerületi Központba azután, hogy szerdán az intézmény pedagógusai polgári engedetlenségi akcióban vettek részt.

Az egyik érintett tanár tette közzé Facebook-oldalán, hogy az iskolaigazgatónak Rábel Krisztina tankerületi vezető 24 névre szóló levelet adott át azzal, hogy adja át azokat a megmozdulásban résztvevő kollégáknak. A címzettek azonban megtagadták a levelek átvételét arra hivatkozva, hogy a munkáltatójuk nem az iskolaigazgató, hanem a tankerületi vezető.

A bejegyzésből kiderül az is, hogy a pedagógusok jelezték: pénteken reggel nyolckor elmennek a tankerületi központ elé, hogy személyesen a tankerületi vezetőtől vegyék át a levelet, és várják azokat is, akik csatlakoznának hozzájuk.

Szerdán sok ezer fős megmozdulásokat tartottak Budapesten, és az ország több városában is voltak demonstrációk a közoktatásban uralkodó állapotok miatt, amihez nagy lökést adott, hogy múlt héten a tiltakozásban való részvételük miatt kirúgták a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárát.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

#Belföld#közoktatás#oktatás#Polgári engedetlenség#tiltakozás#tankerület

Címlapról ajánljuk