Belföld

Kocsis Máté aranyhalainak ajánlották fel a beázó Karinthy Frigyes Gimnáziumban összegyűlt vizet

rtl.hurtl.hu

2022. október 5. 15:55

Az ország egyik legerősebb középiskolájánál leragasztott szájjal demonstráltak pedagógusok, szülők, tanulók. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a XVIII. kerület több oktatási intézménye is csatlakozott a pedagógusok országos tüntetéssorozatához. A Brassó Utcai Általános Iskola 18 pedagógusát kirúgással fenyegette meg a tankerület.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre hivatalos Facebook-oldala szerint „az oktatás minőségéért, az iskolák elhanyagolt infrastruktúrájáért, a rossz oktatási rendszer ellen és a diákok jelenéért, jövőjéért is szót emeltek, illetve ragasztották le a szájukat a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai.”

A gimnázium 34 tanára jelentette be, hogy sztrájkolnak, illetve polgári engedetlenségben vesznek részt. 

Mivel eddig már több tanárt kirúgtak az országban hasonló kiállásért, a pedagógusok tisztában vannak azzal, hogy a munkahelyüket, pályájukat, jövőjüket teszik most kockára. De bármennyire is fájdalmas lenne számukra a megtorlás, vállalják!

– áll a posztban, amely szerint a tüntetők először a Karinthy Gimnáziumnál vödrökkel demonstráltak, ugyanis az épület sok helyen beázik. Kiemelték: az ország egyik legjobb és legerősebb gimnáziumáról van szó. 

Kocsis Máté fideszes politikus aranyhalainak ajánlották fel a tantermekben és irodákban összegyűlt vizet. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban arról beszélt, hogy a megugró rezsi miatt aranyhalain kellett spórolnia, erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


A szülők, diákok és tanárok élőláncot vontak a gimnázium köré az oktatás védelmét szimbolizálva. Az iskola előtti beszédekben elhangzott, hogy a pedagógusok már nem tudnak olyasmit szolgálni, amiben nem hisznek, és úgy gondolják, hogy a csend az nem rend, ezért szeretnék hallatni a hangjukat, megtalálni a fórumokat a véleményeiknek.

A poszt szerint a demonstráció a Kossuth téren folytatódott, ahol a tanárok leragasztott szájjal tiltakoztak, majd a felolvasták a tizenkét pontos követelésüket. Ebben megfogalmazták a szabad oktatásra, a szabad tankönyvválasztásra, az ideológiamentes tantervre, a pedagósgusbérek rendezésére, a fenyegetések beszüntetésére, a kölcseys tanárok kirúgásának visszavonására törekvő elvárásaikat. Mindezek mellett párbeszédet szeretnének a kormánnyal, ami elzárkózik ettől. A tüntetés a „szabad ország, szabad oktatás” követelésével, skandálásával ért véget, írja a BP18.


Nyitókép: BP18 / Facebook

#Belföld#pedagógusok#kocsis máté#karinthy frigyes gimnázium#Polgári engedetlenség

Címlapról ajánljuk