Belföld

Völner Pál ügyvédként praktizál, rávágta az ajtót az újságírókra

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 6:32

Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy összesen 83 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Nemhogy megúszta az előzetes letartóztatást, de politikusi karrierje után már ügyvédként praktizál a súlyos korrupciós ügyben érintett Völner Pál – értesült a Blikk. A volt fideszes képviselő és igazságügyi államtitkárral az irodájában szerettek volna interjút készíteni, de rájuk csapta az ajtót.

Völner decemberben mondott le államtitkári tisztségéről, miután kiderült: az ügyészség azzal gyanúsítja, összesen 83 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket.

Szeptember elején számoltunk be róla, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett Völner Pálnál. Fia autóját például az utcáról szállították el.

A Blikk azt találta, hogy Völner Pál státusza aktív a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint. A profiljából kiderül, hogy az egykori fideszes politikus saját ügyvédi irodájában dolgozik, a szakterülete pedig a munkajog és a társasági jog. A lap fel is kereste a nyergesújfalui irodát, ahol a helyiek szerint van forgalom, érezhetően van ügyfélkör. A Blikk munkatársai az udvaron egy luxus lakóautót és az iroda bezárt ajtaját találták. Később megérkezett Völner Pál is. A kopogására ő nyitott ajtót, de miután meghallotta, hogy az újságírók a Blikktől érkeztek,

egy  „Viszontlátásra!” után rájuk vágta az ajtót, majd kulcsra zárta azt.

Becker Tibor, a Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara elnöke a Blikknek elmondta: Völner Pál ellen előzetes vizsgálat és fegyelmi eljárás indult. Hozzátette: a folyamatban lévő büntetőeljárás jogerős befejezéséig azonban a kamarai eljárást felfüggesztik, így jelen pillanatban az érintett ügyvéd jogszerűen praktizálhat. Ettől független az ügyvédi tevékenység felfüggesztése, amiről a területi ügyvédi kamara elnöke akkor köteles dönteni, ha az ügyvédi tevékenység gyakorlójával szemben olyan szándékos bűncselekmény miatt emelnek vádat, amelynek a büntetési tétele ötévi szabadságvesztésnél súlyosabb. 

Tudomásom szerint vádemelés nem történt, így ilyen intézkedés megtételére nem került sor

 – mondta a lapnak.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az RTL Híradónak Kötcsén válaszolt arra a kérdésre, hogy visszafogadnák-e Völner Pált a korrupcióellenes harcba:


Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#völner pál#schadl györgy#ügyvéd#korrupció#fidesz

Címlapról ajánljuk