Baleset-bűnügy

Zár alá vette a rendőrség a korrupcióval gyanúsított volt fideszes államtitkár, Völner Pál és családja vagyonát

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 7:37

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat vettek zár alá.

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – tudta meg a 24.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk, Völner Pált az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy rendszeresen vett át 2-5 millió forint kenőpénzt Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől. A gyanú szerint az összesen 83 millió forintért cserébe eljárt Schadl érdekében

A 24.hu információi szerint a volt államtitkár családtagjait is sújtja a vagyonzár, fia autóját például az utcáról szállították el. Ugyanakkor a volt fideszes politikus ügyvédje szerint törvénytelen az intézkedés, hiszen ellenőrizhető, hogy Völner bankszámlájára korábban beérkezett parlamenti fizetése nem bűnös vagyon.

Völner Pál a portálnak elismerte a vagyonzár tényét és közölte:

Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül.

Arról, hogy a vele nem egy háztartásban élő fiának autóját is trélerrel szállították el, azt mondta: érthetetlen, hogy az ügyben semmilyen módon nem érintett gyerekei miért nem használhatják a saját autójukat.


Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

 

 

#Baleset-bűnügy#völner-ügy#völner pál#korrupció

Címlapról ajánljuk