Belföld

Rogán Antal és Pintér Sándor „kísérleti projekt keretében” harcolnak a korrupció ellen

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 7:55

Alakul a korrupcióellenes kormányzati Bosszúállók.

Kormányhatározat jelent meg csütörtök este, amelyben Orbán Viktor kiosztotta a feladatokat minisztereinek a 2020-2022 közötti időszakra szóló Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia módosításával kapcsolatban, szúrta ki a 444.

Rogán Antal és Pintér Sándor a következő feladatot kapták január 31-ig: „A belügyminiszter – a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – kísérleti projekt keretében intézkedjen egyes, a hatáskörébe tartozó eljárások vonatkozásában automatizált döntéstámogató rendszer kifejlesztéséről a döntéshozatali folyamat átláthatóságának és ellenőrizhetőségének javítása, valamint ezáltal az eljárás korrupciómentességének biztosítása érdekében.”

Lázár János építési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pinter Sándor belügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter pedig az egységes jogszabályi hátteret fogja megteremteni a közpénzből finanszírozott jelentős beruházások előkészítésére és megvalósítására.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: létrejön a korrupció elleni fellépést segítő Integritás Hatóság. A kabinet benyújtotta az uniós támogatásokért tett legjelentősebb vállalásáról szóló törvényjavaslatot. Eszerint a hatóság elnökét az államfő nevezi ki, a jelölteket pedig egy független bizottság választja ki egy nyílt, nemzetközi pályázaton. A Transparency International szerint az új hatóság önmagában nem tudja felszámolni a rendszerszintű problémákat Magyarországon.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#korrupció#hatóság#rogán antal#pintér sándor#kísérlet

Címlapról ajánljuk