Belföld

Megkérdezték Márki-Zay Pétert, nem fél-e, hogy börtönbe kerül, mire azt mondta, hogy Jézust is keresztre feszítették amiatt, mert felvállalta az igazságot

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 19:25

A politikus számított arra, hogy valamilyen ügyet elő fognak venni. 

Bár a hírek szerint nyomozás folyik a pártja ellen a kampányfinanszírozás miatt sikkasztás és pénzmosás gyanújával, még egy hatóság sem kereste meg Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelöltet. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a Blikknek azt mondta, lelkileg felkészült egy esetleges letartóztatásra, de bűncselekmény akkor sem történt.

Márki-Zay a lapnak azt mondta: Lázár János többször feljelentette már, de soha semmit nem talált a rendőrség, amibe bele tudtak volna kötni. „Most is ezt látom. A feleségemet ugyancsak a sajtóban vádolták meg csecsemőgyilkossággal, de a valóságban csak feljelentés volt ellene. A Fidesz próbálja elterelni a figyelmet az iszonyatos megszorításokról, az inflációról, hogy felrúgták a rezsicsökkentést, miközben az összes önkormányzat csődbe megy, de az állami tulajdonú MVM gazdagodhat tovább, és most velem próbálkoznak.”

A Blikk azt is megkérdezte Márki-Zaytól, hogy nem tart-e attól, hogy végül bilincsbe verve elviszik. 

„Azóta, hogy ezt a választást elvállaltam, ez benne van a pakliban. Számítottam rá, hogy valamilyen ügyet elő fognak venni, csakhogy az én vallásom alapítója egy olyan ember, akit keresztre feszítettek amiatt, mert felvállalta az igazságot. Ennyi kockázat simán belefér, állok minden vizsgálat elé. Sokan mondják, hogy jobban járt volna Orbán, ha elveszíti a választást, mert a közelgő csőd felelősségét rátolhatta volna az utódra, ő meg megmentőként visszatérhetett volna.”

Egy okból nem kockáztathatott: az én személyem volt ugyanis a garancia, hogy a 2010 előtti és utáni, jobb- és baloldali korrupció nem maradt volna kivizsgálatlan. Rég börtönbe került volna.

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

#Belföld#márki-zay péter#kampány#Mindenki Magyarországa Mozgalom#amerikai pénz

Címlapról ajánljuk