Belföld

Gyertyagyújtással vállalnak szolidaritást a Kölcsey diákjai a kirúgott tanáraikkal

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 19:35

És követelik őket vissza. 

Több száz diák gyűlt össze pénteken a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, hogy szolidaritást vállaljanak a nemrég kirúgott tanáraikkal.

Helyszíni tudósítónk szerint az iskola kapuja elé a diákok egy „el a kezekkel a tanárainktól” transzparenst feszítettek ki. 

A diákok – amellett, hogy gyertyákat gyújtottak – követelik vissza a tanáraikat, illetve azt skandálják:

nincs tanár, nincs jövő. 

A demonstráción felcsendült a diáktüntetések himnuszává váló Mi vagyunk a Grund című dal az A Pál utcai fiúk című Vígszínház-musicalből, illetve Radnóti Miklós Bájoló című megzenésített verse is. 

Az a cél, hogy megfélemlítsenek minket, a tanárainkat, és minden állampolgárt, akinek fontos az oktatás. Ezt nem engedhetjük

– mondta az egyik felszólaló diák, mire a tömeg elkezdte skandálni, hogy nem hagyjuk.

Számomra ez egy hatalmas inspiráció. Ez az a hozzáállás és bátorság az, amire szüksége van ennek az országnak. Nem csak inspiráció, hanem a kötelességünk is. Ha változást szeretnénk elérni, ne féljünk, legyünk itt. Legyünk itt, amíg csak kell. A vezetés fél tőlünk. Fél attól, amit ez a társaság megmutatott az elmúlt hónapokban. Ezért nem kapunk választ a követeléseinkre, és ezért jönnek egyre drasztikusabb lépések a részükről. Nekünk és minden diáknak az a célja, hogy ha más iskolában is ilyen felfoghatatlan dolog történik, akkor itt legyünk. A diákok a tanárokért együtt. Mert egy mozgalmat, a változást csak az emberek éltethetik, és csak akkor, ha nem félnek és kiállnak, amíg csak kell. Köszönöm. Így tovább 

– tette hozzá a diák. 

Nyitókép: RTL 

#Belföld#oktatás#kölcsey ferenc gimnázium#szolidaritás#gyertyagyújtás

Címlapról ajánljuk