Belföld

A Fidesz máris megnyirbálná az I. kerület ellenzéki polgármesterének hatáskörét

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 6:39

V. Naszályi Márta mögül elfogyott az ellenzéki többség, a Fidesz nem tétlenkedik.

Ahogy ötről hatra nőtt a Fidesz-KDNP képviselőinek a száma az I. kerületben, csütörtökön egy sor egyeztetés nélküli politikai javaslatot nyújtottak be – erről V. Naszályi Márta polgármester beszélt a hvg.hu-nak, hozzátéve: nem tudja ezt másként értelmezni, minthogy valóra váltanák Orbán Viktor Facebook-bejegyzését a „várfoglalásról”.

A módosító javaslatok a polgármester hatásköreinek megnyirbálásától a bizottsági struktúra átalakításán át az ellenzéki alpolgármester leváltásáig terjednek. 

Mint ismert, miután a szeptember 11-ei időközi válaszáson a fideszes jelölt győzött, a polgármester mögül elfogyott az ellenzéki többség. V. Naszályi Márta úgy értékelt: ha a Jobbikból kilépett két képviselőt, akik az utóbbi időben rendre a kormánypártiakkal szavaznak, is odaszámítjuk, akkor 8:7 arányban többségben került a jobboldal a testületben.

Az egyik változtatási javaslat például arról szól, hogy a tavaszi választáson a körzet képviselői mandátumáért elindult, de veszített Böröcz László fideszes politikus állandó meghívottként lehetne jelen a testületi üléseken, felszólalási joggal. 

A polgármester attól tart, hogy ezzel állandó kampányolási lehetőséget biztosítanának a várhatóan 2024-ben polgármesterjelöltként induló politikusnak. 

Nyitókép: Facebook/ V. Naszályi Márta polgármester

#Belföld#politika#i. kerület#V. Naszályi Márta#böröcz lászló#képviselőtestület#fidesz

Címlapról ajánljuk