Belföld

Elegük lett, hazamentek a diákok a gödöllői iskolából, ahol tanítás közben bontották az azbeszttartalmú tetőt

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 12:00

Az áldatlan állapotok miatt tiltakoztak.

Csütörtök délelőtt hazamentek a gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjai, ezzel is tiltakozva az iskolájuk épületében uralkodó embertelen állapotok miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, úgy bontották az azbeszttartalmú tetőt a gimnáziumban, hogy a gyerekek bent ültek az iskolában. Egy birtokunkba került jegyzőkönyv szerint ezt az építés vezetője is elismerte, de szerinte a veszélyes anyag mennyisége minimális volt. A felújítás miatt október közepéig fűtés sem lesz az épületben. Az iskola igazgatója kérte a Belügyminisztériumtól, hogy rendeljen el digitális oktatást, de ezt – a tárca közlése szerint – nem tehették meg.

Tarnai Katalin, az iskola tanára az RTL Híradónak elmondta: augusztus 26-án küldték el a tankerületnek a kérvényt, hogy online szeretnének oktatni, de semmilyen reakció nem érkezett a kérésükre.

„Amikor szembesültünk azzal, hogy nincs tető és kívül-belül állványos az iskola, egyértelmű volt, hogy itt nem tudunk minőségi munkát végezni” – mondta el a pedagógus, aki szerint a diákoknak most lett elegük az embertelen állapotokból.

Tarnai szerint „túraruhában  kell jönni, mert minden poros, vizes, sáros”, a tetőzet, a falak átáztak, a levegőben lévő por kikezdi az egészséget. Mint mondta, a fizikai biztonságuk, egészségük miatt van szükség online oktatásra, de eddig semmiféle választ nem kaptak.

Nyitókép: RTL

 

#Belföld#azbeszt#tető#bontás#iskola#gödöllő

Címlapról ajánljuk