Belföld

Elsőre nem tudta megbénítani Budavár ellenzéki polgármesterét a Fidesz

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 17:53

Pedig több előterjesztéssel is készültek, miután az időközi választás megváltoztatta az erőviszonyokat Budapest I. kerületében.

Kivonultak a fideszes önkormányzati képviselők Budapest I. kerületének közgyűléséből, így határozatképtelenség miatt nem tudták megnyirbálni az ellenzéki pártok által támogatott polgármester jogköreit – tudósított a csütörtöki ülésről a Népszava. Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy miután 5-ről 6-ra nőtt a Fidesz-KDNP-s képviselők száma a testületben az ellenzék által elbukott időközi választás után, és a Jobbikból kilépett 2 képviselő általában a Fidesszel szavaz, lényegében többségbe kerültek a kormánypártok. Emiatt több olyan előterjesztést is benyújtottak, amivel lényegében elvonták volna V. Naszály Márta polgármesteri jogköreit.

Miután a csütörtöki ülés kezdetén a győztes fideszes képviselő, Fazekas Csilla letette az esküt, Gulyás Gergely Kristóf fideszes képviselő félórás szünetet kért,

mert állítása szerint törvényességi észrevételt kaptak a kerületi jegyzőtől az általuk benyújtott előterjesztésekkel kapcsolatban.

Ám hiába telt le a fideszesek által kért szünet, a kormánypártiak nem tértek vissza az ülésterembe. Így V. Naszályi Márta határozatképtelenség okán kénytelen volt elnapolni az ülést jövő csütörtökre.

Tőlem minden jogosultságot megvontak volna, hogy átadják azokat az általuk alakított bizottságoknak. A kerület jegyzője ezekkel az előterjesztésekkel kapcsolatban tett törvényességi észrevételt, mivel ezek számos jogszabályt sértettek

– magyarázta a helyzetet V. Naszályi Márta a Népszava kérdésére.

Nyitókép: V. Naszályi Márta – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#budavár#önkormányzat#polgármester#fidesz

Címlapról ajánljuk