Belföld

Napi 300 ezres bírsággal járhat, mégis tüzelőnek kínálják a használt bútorokat az apróhirdetésekben

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 11:55

A Levegő Munkacsoport vezetője szerint katasztrofális a helyzet.

Ingyen elvihető tüzelőként bukkanak fel sok apróhirdetésben a levetett bútorok, de talán nem tudják, hogy a kezelt faanyagokkal fűtés illegális és veszélyes, írta meg a Hvg.hu.

A lap szerint vannak, akik csak kiszáradt barackfájukat kínálják elvihető tűzifának ingyen, mások viszont így szabadulnának meg lomtalanításra váró bútoraiktól, mivel azok konténeres szállítása jóval drágább megoldás lenne, mint ha egyszerűen ingyen felajánlják a rászorulóknak. 

Ez katasztrófa

– mondta Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke a lapnak. Szerinte rendkívül súlyos következményei lehetnek annak, ha valaki leselejtezett bútorok darabjaival fűt be.

 Ezek általában nem nyers fából vannak, hanem sokszor vegyszerrel kezelt faanyagok. Ezekkel illegális is fűteni, naponta 300 ezer forint bírsággal sújtható

– tette hozzá.

A szervezet elnöke szerint már korábban is voltak hasonló hirdetések, az energiaválság hatására azonban jócskán megugrott a számuk. A munkacsoport több esetben is felhívta az oldalak figyelmét az ilyen hirdetések veszélyeire, de vagy egyáltalán nem reagáltak, vagy ha konkrét hirdetés alatt jelent meg a hozzászólásuk, kitiltották őket az oldalról, jelezvén, hogy a kommentnek nincs köze az adás-vételhez.

Nyitókép: Facebook Marketplace

#Belföld#rezsi#rezsiemelés#fűtés#környezetszennyezés#bútor#apróhirdetés#levegő munkacsoport#levegőminőség

Címlapról ajánljuk