Belföld

Toroczkai László a Jobbikot vádolja a Facebook-oldala törlésével

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 17:43

A Datadat nevű cégnek lehetett még köze a dologhoz Toroczkai szerint.

A Jobbik és a Datadat Kft. intézhették el, hogy törölje a Mi Hazánk Facebook-oldalát a platform, vádolta meg Toroczkai László korábbi pártját.

A pártelnök korábban azt állította: egy névtelenséget kérő volt jobbikostól megtudták, hogy „fontos címlistákat” kapott 2019-ben a Jobbik a cég révén. Szerinte ők ketten állnak amögött, hogy egy tömeges panasztétel miatt örökre törölte a Facebook.

Ez ellentmond Toroczkai korábbi nyilatkozatának, mely szerint a Facebook maga avatkozott be a választásokba az ő oldalának törlésével. A platformról a Mi Hazánk oldalát is letiltották a 2022-es választások előtt, emiatt korábban szintén a Meta befolyásolási kísérletéről beszélt a párt.

Szigeti Viktor, a Datadat társ-ügyvezetője a Telexnek most azt nyilatkozta: „A Datadatnak sem 2019-ben, sem később, napjainkig, sosem volt ügyfele a Jobbik, ideértve a párt parlamenti frakcióját, a pártot magát és egyéni politikusait, helyi szervezeteit”.

Hozzátette: „társaságunk vezetői és munkatársai nem találkoztak soha a Jobbik pártigazgatójával. Társaságunk soha, semmiféle Facebook-profil letiltása érdekében, nem szervezett kampányt, nem is vett részt ilyenben, és eszközeink sincsenek ilyen akcióra, mivel a Facebook e tekintetben nem is így működik. Társaságunk semmiféle olyan adatnak sem adatkezelője vagy adatfeldolgozója nem volt soha, amely 2019 elejétől kezdve bármiféle címlistát jelenthetett volna a Jobbik számára”.

A cég hangsúlyozta, hogy egyedül 2022 tavaszán nyújtottak adatfeldolgozói szolgáltatást az ellenzéki összefogást képviselő ügyfeleiknek. Toroczkai vádjáról még azt is elmondták, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Nyitókép: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszél, mögötte Dúró Dóra elnökhelyettes és Apáti István független országgyűlési képviselő a párt választási eredményváró rendezvényén 2022. április 3-án. – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#mi hazánk#toroczkai lászló#jobbik#vád#datadat

Címlapról ajánljuk