Belföld

Százmilliós nagyságrenddel nőne a nyírbátori gyógyfürdő áramszámlája, bezárják

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 6:51

Januártól már nem tudják kigazdálkodni. Nem tudni, meddig lesz zárva a termálfürdő.

Az idei évben még működtetik, azonban január elsejétől bezárják a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt, szúrta ki a termalonline.hu oldalán a 24.hu.

Máté Antal, a település polgármestere a képviselő-testület ülésen beszélt arról, hogy a város termálfürdőjével kapcsolatban nincsenek könnyű helyzetben. Bár annak gázfelhasználása alacsony, a villamosáram költsége jelentős terhet ró a költségvetésre. Ezt a többletköltséget idén még ki tudják gazdálkodni, januártól viszont nem. Megjegyezte, nem néhány tízmillió forintos, hanem százmilliós nagyságrendű tételről van szó.

Arra vonatkozóan nem tudott semmit mondani, hogy meddig tart majd zárva a termálfürdő, mert ehhez ismerniük kell majd az áramárak pontos alakulását. A gyógyászati részleg további üzemeltetésére ugyanakkor január után is kísérletet tesznek, egyes kezeléseket biztosítanának. A gyakorlatban majd meglátják, hogy erre ebben a formában mekkora lesz az igény. Kitért arra is, hogy a fürdő kempingjében található apartmanokat továbbra is kiadják, amennyiben erre a fürdő nélkül is lesz igény.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#nyírbátor#gyógyfürdő#rezsi#rezsiemelés

Címlapról ajánljuk